Projekt Vjetar u leđa ide dalje!

August 30, 2016

pomocnici_1

Gradu Samoboru i u ovoj su školskoj godini odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta pomoćnika u nastavi.
 
Riječ je o iznosu većem od milijun kuna, kojim će se osigurati 18 pomoćnika za 19 učenika iz 4 osnovne škole – OŠ Milana Langa, OŠ Samobor, OŠ Bogumila Tonija i OŠ Mihaela Šiloboda.
Grad Samobor u projektu sudjeluje s 15%, a samostalno će osigurati sredstva za financiranje dodatnih 7 pomoćnika za učenike koji ove godine nisu obuhvaćeni projektom, a prošle godine imali su pomoćnika u nastavi.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zamjenici gradonačelnika Sanji Horvat Iveković uručili su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.
Sretni smo što ćemo i ove godine moći pružiti potrebnu pomoć našim učenicima. Grad Samobor dodatnim je sredstvima podržao ovaj projekt, jer kad je riječ o našoj djeci ne smijemo štedjeti.“, izjavila je pritom zamjenica gradonačelnika.
Podsjetimo, ciljevi projekta Vjetar u leđa su omogućavanje jednakih mogućnosti obrazovanja za svu djecu, unaprjeđenje položaja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja te stvaranje uvjeta za aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u društvenim aktivnostima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *